Син Башара ел Асада, талентовани ученик, наставиће школовање на руском универзитету као редован студент, изјавила је Асма Асад, жена председника Сирије, на матурантској вечери сиријских средњошколаца.

 

асад
Одговарајући на питање новинара зашто ће сиријски вундеркиндови ићи управо у Русију, госпођа Асма Асад је рекла да је још пре 11 година, 2005. године, сиријска делегација посетила Москву како би се упознала са успешним и богатим руским искуством у развоју програма подршке талената.

 

„Ми смо били у центру задуженом за те програме. Од тада наше колеге из Русије сарађују са нама на унапређењу таквих програма код нас, на чему смо им захвални. Они су послали своје стручњаке који су помогли да стандарди и главни програми за обуку кадрова буду модернизовани. Зато су ти стипендијски програми само наставак већ постојеће билатералне руско-сиријске сарадње“, рекла је она. Асма Асад је нагласила да ће матуранти отпутовати у Русију где ће представити Сирију „као цивилизовану и отворену земљу, где постоје знање и наука“.

 

 

 

 

Извор

Тагови: ; ;