Хафез Асад ће, заједно са другим талентованим дипломцима, да дође у Русију на студије.

 

Прва дама Сирије Асма ал-Асад је, говорећи на церемонији доделе диплома у локалној школи, рекла да најталентованији и најуспешнији ђаци могу да наставе студије у Русији и да је држава обезбедила новац за њихово студирање.

 

 

1

 

Међу најталентованијим и најуспешнијим је и син Председника Асада, Хафез Башар ал-Асад, који је одличан ђак и освајач награде на математичкој олимпијади у Малезији. Асма Асад је рекла да је пре десет година сиријска делегација боравила у Москви и упознала се са руским програмом подршке младим талентима.

 

«Од тада две земље сарађују у овој области. Посетили смо центар који надгледа програм. Од тада наше колеге из Русије сарађују са нама у промоцији таквих програма у нашој земљи и ми смо им захвални на томе. Они су послали своје стручњаке који су помогли да се побољша стандард и основни програм обуке. Због тога је овај програм стипендирања само наставак постојеће билатералне руско-сиријске сарадње», рекла је прва дама Сирије.

 

 

 

2

 

Она је додала и да дипломци треба да у Русији представљају Сирију као цивилизовану земљу која има јасну жељу да подржи знање и науку.

 

 

 

3

 

Брачни пар Асад има троје деце. Хафеза, Зејну и Карима. Старији син је добио име по свом деди, бившем сиријском Председнику Хафезу ал-Асаду.

 

Ката

Тагови: ; ;