Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић присуствовао је представи „Пут упркос судбини“ у Југословенском драмском позоришту, у извођењу московског „Театра музике и поезије“ Јелене Камбурове, на сцени „Љуба Тадић“, наводи се у саопштењу Беоинфа.

 

дани москве у Београду

 

Представа „Пут упркос судбини“ представља омаж једном од најзначајнијих руских уметника 20. века – Владимиру Висоцком.

 

„У име Града Београда желео бих да се захвалим гостима из Москве који су изашли у сусрет нашем граду и великом догађају који нам предстоји, а то су „Дани Москве у Београду“ од 3. до 7. октобра. Владимир Висоцки је уметник који је обележио прошли век у Совјетском Савезу, човек који је на посебан начин представљао уметност у једном тоталитарном режиму. Ово је посебан догађај за наш главни град који ће на прави начин отворити низ догађаја од 3. до 7. октобра где ћемо представити Москву и велико пријатељство Београда и руске престонице кроз културне, уметничке и спортске догађаје”, истакао је Младеновић.

 

 

Он је додао да је сарадња два града веома жива, као и да ће током манифестације „Дани Москве у Београду“ сигурно бити и привредних контаката.

 

„Сарадња је успостављена на највишем нивоу, између председника држава, премијера Србије и Русије, те коначно градоначелника Београда и Москве. Круна свега ће бити ’Дани Москве у Београду’, а вечерашњи догађај је увод у све оно што нас чека почетком октобра”, казао је Младеновић.

 

 

Гостовање театра из Москве програм је Секретаријата за културу Града Београда, истиче се у саопштењу.

 

 

 

 

Извор

Тагови: ; ; ;