Делегација је задржана иако је посета била најављена пре четири дана, изјавио је заменик предсеника Одбора Миодраг Линта.

 

597646_tan2016-7-31-17140210-3_f

 

Гранична полиција Хрватске је 35 минута задржавала делегацију Одбора Скупштине Србије за дијаспору и Србе у региону, која је кренула за Јасеновац на литургију коју је служио васељенски патријарх Вартоломеј.

 

Делегација је задржана иако је посета била најављена пре четири дана, изјавио је заменик предсеника Одбора Миодраг Линта.

 

Линта је рекао да су Скупштина Србије и Амбасада Србије у Загребу најавиле Министарству унутрашњих послова Хрватске посету делегације коју предводи председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Иван Костић.

 

«У допису је наведено да ћемо доћи јутрос у 6.30 на хрватску границу. Када смодошли на границу, задржани смо од стране хрватске граничне полиције 35 минута, с чудним образложењем да треба да дође пратња из Винковаца», рекао је Линта.

 

 

Додао је да није тражена «апслоутно никаква пратња, нити је то могуће према хрватским порописима».

 

«Сматрам да је главни разлог задржавања моје политичко деловање, односно моје изјаве у јавности у којима критикујем антисрпску политику Хрватске, као и рехабилитацију усташтва у хрватском јавном животу», рекао је Линта.

 

 

 

 

 

РТС

 

Тагови: ; ; ; ;