Руски премијер Дмитриј Медведев изразио је уверење да недавна серија терористичких напада у европским земљама представља последицу непормишљене миграционе политике и да пример Европе треба да упозори Русију на последице непромишљених корака у тој сфери.

 

migrant8_700

 

«У Европи се на жалост дешавају страшни терористички напади. То су страшни догађаји. И све то због непромишљене миграционе политике»- рекао је Медведев у емисији «Вести и суботу».

 

 

«Верујем да је ово лекција за Европу. Они морају да нађу изванредна решења да би се одржало јединство»- додао је премијер.

 

«Ово је лекција и за све нас. То је упозорење против исхитрених одлука. Морамо да сачувамо сва достигнућа из претходног периода грађански мир, међународне односе, међуверске односе. То је важан задатак за нашу владу»- рекао је он.

 

 

Медведев је подсетио да су као резултат погрешне миграционе политике милиони људи који подржавају сасвим другу културу дошли у Европу.

 

«Ја не говорим о екстремистима и терористима који такође долазе. Они су у ствари изменили европско пејзаш. Европа је постала узнемирена.

 

 

 

 

 

 

 

Тагови: ; ;