Грчка поздравља поновно успостављање односа између Русије и Турске и пажљиво прати преговоре око изградње новог гасовода „Турски ток“, који би требало да стигне и до њених граница, изјавио је премијер те земље Алексис Ципрас.

 

ципрас

 

 

„Пре свега желео бих да кажем да је став Грчке исти као што је био и пре годину и по дана. Грчка ће постати енергетско чвориште, односно кроз њу ће ићи енергетски путеви 21. века. Ми смо већ постигли одређене успехе са гасоводом ТАП, а поздрављамо све друге иницијативе које омогућавају изградњу нових“, рекао је Ципрас.

 

 

 

Он је подвукао да ће све бити рађено у складу са условима Европске уније и сходно правилима слободне конкуренције. Према његовим речима, Атина помно прати резултате преговора између Турске и Русије и чврсто се држи сопствене политике заштите националних интереса. „Пажљиво пратимо ситуацију везану за односе између Русије и Турске будући да се они стално мењају. Драго нам је да су се односи коначно поправили, јер настојимо да наше комшије имају добре међусуседске односе, а не да буду у стању рата“, навео је грчки премијер.

 

 

 

 

 

Извор

Тагови: ; ; ;