Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:36

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 108 пута напале територију ДНР. Нападали су Јасиновату са Васиљевком, Спартак и Петровски рејон Доњецка, Докучаевск, као и Саханку и Лењинское на југу ДНР.

 

Синоћ око 23:оо украјински диверзанти су у згради војне команде у граду Шахтјорск подметнули експлозивно средство и активирали.Том приликом рањен је један цивил а оштећена су стакла на згради. Јутрос су украјински диверзанти покушали да организују идентичан терористички акт у Харцизгу који је на срећу спречен, саопштиле су војне структуре ДНР.

 

 

13:33

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана један пут напале територију ЛНР. Из правца града Попаснаја напали су насеље Калиново. Губитака није било.

 

Синоћ од 21:20 до 01:30 украјинске снаге су из минобацачког наоружања нападале Јасиновату, насеље Спартак северно од Доњецка као и Саханку у Новоазовском рејону на југу ДНР.

 

 

Јутрос у 06:55 припадници украјинске нацистичке организације Десни сектор напале су контролно-пропусни пункт Станица Луганска где су се у том моменту налазили цивили који су прелазили у ЛНР. Пункт је у наредних сат времена радио у ванредном режиму.

Тагови: ; ;