Москва је уверена у потребу да се са мртве тачке помери процес испуњавања Минског споразума, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров на заједничкој конференцији за новинаре са својим колегом из Луксембурга Жаном Аселборном.

 

Лавров

 

Кијев, Доњецк и Луганск треба да пређу свој део пута и испуне обавезе које су преузели пре пола године, изјавио је руски министар Сергеј Лавров.

Русија предлаже да се разради «мапа пута» за паралелно јачање безбедности у Донбасу и уставну реформу у Украјини, изјавио је Лавров, преноси Спутњик.

 

«Према нашем дубоком уверењу, правац Кијева да се прво обезбеди режим потпуног прекида ватре на најмање месец дана, а затим да се почне са разговорима о политичким аспектима Минског споразума, усмерен је на одлагање процеса на неодређено време», нагласио је Лавров.

 

 

Лавров предлаже да се развије паралелна ‘мапа пута’, по којој би сваки корак у јачању режима безбедности био праћен кораком унапређења политичких реформи, пре свега у виду нацрта закона за које је Кијев обећао да ће их развити.

 

 

 

 

 

Тагови: ; ;