Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров на заједничкој конференцији за новинаре са својим колегом из Луксембурга Жаном Аселборном је рекао да ће Русија тражити објављивање споразума са САД о Сирији, међутим Вашингтон за сада жели да га држи у тајности.

 

Лавров

 

Лавров је истакао да је Москва предложила да се објави пакет докумената, који су Русија и САД одобриле у Женеви 9. септембра, и да се «не чувају у тајности, као што то желе наши амерички партнери», преноси Спутњик.

 

 

«Ми немамо шта да кријемо. Све што је тамо написано је предмет сагласности и ми смо преузели на себе обавезу да све извршимо савесно и да подстакнемо на то и све оне од којих зависи испуњење различитих делова тог споразума», рекао је руски министар.

 

«Тражићемо објављивање тог документа. Предлажемо да се документ одобри без икаквих промена у резолуцији Савета безбедности УН», нагласио је Лавров, преноси Спутњик.

 

 

Више не треба одуговлачити са наставком међусиријских преговора, изјавио је руски министар након разговора са министром спољних послова Луксембурга Жаном Аселборном.

 

 

 

РТС

Тагови: ; ; ;