Опозиција улази у изборну кампању под слоганом «МиИлиОн», што симболично представља отпор Премијеру Милу Ђукановићу.

 

Ми или он

 

Главна тема митинга су дубоки социјални проблеми који су се умножили током задњих 25 година Ђукановићеве владавине, пре свега незапосленост, низак животни стандард, корупција и неодговорност политичке елите.

 

Пратите директан пренос из Будве вечерас од 20:00 на News Front Serbia на овој страници.

 

 

Непосредно пред почетак митинга људи  су одговарали на питање «Шта очекујете од следећих избора» и «Шта мислите о НАТО пакту»

 

«Очекујемо победу. Ако победи ДФ искрено се надам да Црна Гора неће ући у НАТО»- рекао је један грађанин.

 

«Очекујем да падне криминална власт. НАТО нам није потребан, само сарадња са Србијом, Русијом и Кином»- рекао је други.

 

«Очекујем пад диктатора и сарадњу са Русијом»

 

 

 

 

Митинг је почео у 19:14. Први се грађанима обратио Милутин Ђукановић.

 

«Нека ДПС дође па нас преброји. 16 октобра ћемо да свргнемо власт. Државни апарат су упрегли у службу власти. Нису нам вечерас дали да инсталирамо бину. Али нама је и камион довољан да их победимо.ДФ неће спроводити селективну правду. Од Авале до Петровца ни један домицилни становник нема своју плажу. Али зато криминалци који су на слободи управљају нашим најљепшим дијелом приморја. 16 октобра избор је веома лак или ми или он»- рекао је он поздрављен аплаузима и узвицима «Мило лопове.

 

Председница Демократске Српске Странке-а Драгица Перовић

 

«16 октобра треба да скинемо ДПС хоботницу са власти. Црној Гори су неопходне промјене и оне куцају на врата. 16 октобра ће бити демократским средствима бити детронизована ДПС власт. 16 октобра Црна Гора више нема времена да чека. Црна Гора хоће да раде промјене су неминовне»- рекла је она пропраћена узвицима «Готов је».

 

Председник Партије удружених пензионера и инвалида рада Војин Вулетић

 

 

«Захваљујући погрешној политици велики број пензионера је у тешкој ситуацији. Не дозволимо да нас обмане причом да ће НАТО обезбиједити боље пензије и нова радна мјеста. Сви знамо да то није истина. Ми или он»- рекао је Вулетић.

 

 

Посланица ДФ и потпредседница ПЗД-а Бранка Бошњак

 

 

«Под нашим кровом има мјеста за све али за све оне опозиционаре који неће са диктатором. За њих нема никакве приче и зато се окупљамо да му кажемо да је готов.  Ми смо овдје да им кажемо доста. Ми или он. Ми ћемо побиједити а не оно што смо јуче видјели на Цетињу»- рекла је Бранка Бошњак.

 

Посланик ДФ потпредседник НСД Славен Радуновић

 

«Премијер је синоћ на Цетињу муцао. Пребирао је по папирима није знао до које је странице својих лажи стигао. Готов је. Не слушајте приче о страним инвеститорима. Сви страни инвеститори купују вашим покраденим, и извезеним у иностранство парама. 16 октобра Мило Ђукановић пада Црна Гора почиње да ради»- рекао је Радуновић

 

 

Члан ДФ и председник ДНР Милан Кнежевић

 

«Да су само продали сатове које имају на рукама исплатили би отпремнине радницима КАП-а, да су само продали своја одијела отворили би три нове фабрике на Цетињу. Најавио је отварање фабрике чоколаде на Цетињу (Порошенкове прим аут.) које неће бити док је ДПС на власти»- рекао је Кнежевић најављујући победничку песму ДФ-а «Побједа».

 

На крају је најављен нови митинг за недељу 18 септембар у Бијелом Пољу.

 

 

Тагови: ; ; ;