САД заједно са својим западним партнерима стално уништавају темеље светског поретка, изјавио је руски министар одбране, генерал армије Сергеј Шојгу.

 

Шојгу

 

«Управо су Сједињене Америчке Државе, заједно са својим западним партнерима, почев из Босне и Косова па све до Ирака и Либије, сукцесивно уништавале темеље постојећег светског поретка. Русија је од времена САД-НАТО операције разбијања Југославије стално упозоравала на последице таквих акција», рекао је Шојгу.

 

 

Он је рекао да сваки пут када «ударе главом у зид у Ираку, Авганистану, Либији и другим земљама, америчке колеге не извуку никакве поуке». Према речима шефа Министарства одбране, САД је време да промене стратегију за акцију, а не да траже «изговоре за своје грешке и за њих окривљују Русију, Кину и друге независне земаље», пишу РИА «Новости».

 

Шојгу је додао да «не треба мешати светски са америчким поретком», јер је одржавање светског поретка природна дужност читаве међународне заједнице, не само Пентагона. Русија се увек залагала за очување праведног и мултиполарног света у интересу свих држава.

 

«Што пре наше америчке колеге постану свесне тога и почну да се мењају, већа је вероватноћа да ће се решити све несугласице. Не само по питању Сирије», закључио је шеф руског Министарства одбране.

 

 

Подсетимо, шеф Пентагона Ештон Картер је у свом говору на Универзитету у Оксфорду рекао да Русија својим поступцима покушава да уруши постојећи светски поредак.

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;