Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информције се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

23:36

 

Око 20:00 украјинске снаге су започеле ноћни напад на градове и насеља у ДНР који се налазе непосредно уз линију разграничења. Напади трају и у овом моменту. Напада се пункт код Јасиновате, околина Доњецка северно у правцу Јасиновате. Експлозије се чују и у Макејевци, Дебаљцеву и Јенакијеву.

 

Оперативна команда ДНР саопштила је да су у 20:50 украјинске снаге покушале да пробију линију фронта у околини Авдејевке. Непријатељ је кренуо на позиције војске ДНР са циљем да пробије линију фронта и потисне јединице војске ДНР са положаја. Заустављен је нападом из снајперског оружја. Након претрпљених губитака украјинска војска је кренула у повлачење. Током напада погинуо је један припадник војске ДНР.

 

19:31

 

Министарство одбране ДНР саопштило је да су украјинске снаге током претходна 24 сата 523 пута напале територију ДНР упркос примирју које је ступило на снагу у ноћи 1 септембра 2016 године.

 

 

 

 

13:45

 

Током претходне ноћи украјински нацисти су гранатирали Макејевку. Том приликом рањено је четворо људи од тога двоје су хоспитализовани у тешком здравственом стању- мушкарац 1958 годиште и жена 1969 годиште. Оштећено је 15 стамбених објеката међу њима и једна школа.Око 150 домаћинстава остало је без струје и гаса.

 

Током претходне ноћи окупатори су нападали и насеље Зајцево северно од Горловке. Оштећено је 10 стамбених објеката а због оштећења електро мреже цело насеље је остало без струје. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

 

Током претходне ноћи кијевски злочинци су гранатирали и Октобар и Коминтерново у Новоазовском рејону, доњецки аеродром као и пункт код Јасиновате и насеље Минералное у околини овог града. Под ватром су се нашли и Куибишевски и Октобарски рејон Доњецка.

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана три пута напале насеље позиције Народне милиције у рејону насеља Калиново. Губитака није било.

 

 

 

 

Тагови: ; ;