Јерменија и дијаспора уједињени.

С Саргсјан

 

 

ambasada-sad-jermenija
Амбасада САД у Јерменији

 

Управо овим искреним и јасним речима започињемо наше обраћање. Ове речи су аксиом који не захтева побијање и који гори у главама, срцима и душама свих Јермена независно од тога да ли се налази у Јеревану, Степанакерту, Кијеву, Москви или Лос Анђелесу. И пошто сви ови елементи заједно чине свето тројство на којем почива величина јерменског народа, одвојени би ови елементи довели до губитка наше душе.

 

За нас Јермене изван отаџбине, бол Јерменије и Арцаха је лична бол, а трагични проблеми о којима се одлучује у Јеревану су важни за нас као и они проблеми који се јављају у нашим породицама и домовима.

 

Ниједан Јермен у свету не може више ћутати, и ако у самој Јерменији постоје теме које су постале табу, по питању којих се ништа не предузима, које су скривене под завесом тоталног слепила власти, потпуног ћутања од стране медија, онда је за нас Јермене у иностранству морална обавеза да позовемо јерменске власти на непосредно решавање ових проблема.

Данас смо постали очевици новог система управљања државом — система из сенке, система манипулације који је заснован на лицемерју и обманама, система који користи моћ новца и похлепе. Из дана у дан присталице овог зла раде на томе да нашу земљу доведу до крвопролића и хаоса.

 

Центар ове владе из сенке је огромни комплекс који се налази на адреси Амерички проспект број 1 (размислите колико је понижавајуће за нас да целу улицу назову у част овог расадника зла).

 

9 хектара земљишта наших предака дато је нашим клеветницима; такву амбасаду имају још само у Немачкој — земљи марионети САД-а. Слична судбина нас чека ако не отворимо очи пред делатношћу овога расадника содомије — војне базе коју су подигли Турци за своје савезнике из НАТО-а, вука у јагњећој кожи.

 

Ми кажемо «легло содомије» због тога што тамо раде порочни мушкарци који су хомосексуалци и перверзњаци — Патрик Мајер дели кревет са својим «партнером» Кевином Адкином, што ове «моралисте» намећу свим Јерменима.

 

Ми говоримо «војна база» због тога што се амбасада користи у агресивне сврхе против нашег народа и наших суседа.

 

У згради амбасаде је постављена савремена техничка опрема за шпијунирање како Јерменије тако и суседних земаља.

 

Због тога ово није дипломатска мисија него скровиште за борце, маринце који лију крв по целом свету, и светске криминалце — америчке шпијуне. Људе који тргују издајом, који купују наше грађане за новац.

 

Они то раде преко наших похлепних и духом слабих грађана. Раде то под маском невладиних и међународних организација. Али о њима ћемо говорити касније.

 

Време је да се скину маске и именују они који уништавају нашу земљу представљајући се као «амбасадори добре воље».

 

Џефри Кристофер Плант у Јерменији се налази од 2012. године и други је секретар амбасаде. Ова биљка (то у преводу значи његово презиме) Плант је заправо заменик званичног представника ЦИА у Јерменији, и ради са Левоном Барсегјаном и Давидом Санасарјаном са којима се периодично виђа.

 

Олена Рораф, Украјинка, дошла је у Јерменију и са собом донела заразу коју шири. Покушава да распламса конфликт у нашој земљи као што су то њени пријатељи урадили у Украјини. Она је део особља ЦИЕ. Често је боравила на граничним прелазима на јерменско-иранској и јерменско-грузинској граници. Иначе породица Рораф је веома изузетна.

 

Брајан Рораф «покриће» за своју супругу. Таква тактика се често примењује код америчких шпијуна. Венчали су се пола године пре распоређивања њеног мужа у Јерменију. Само што Олена ради добро, а Брајан се стално спотиче и доводи себе у непријатне ситуације, као кад је једном одлучио да се слика у Мецаморској нуклеарној електрани (што је законом забрањено, а страним држављанима је тамо забрањен приступ).

 

Арон Даниел Кумингс сарадник оделења за војна питања. Кумингс, често долази код наших војника како би купио за свој крвави новац њихову верност. Кумингса користе америчке службе како би створиле контакте и познанства са важним људима.

 

Ерик Роберт Ларсен бивши сарадник «Европског центра за безбедност — Маршал», познате организације која ради за америчке службе. 2012-2014 године састајао се са радикалима у Молдавији и Украјини. Тих година су у земљама и почеле револуције. Упосленик је обавештајне службе у саставу Министарства одбране САД — РУМО. Познато је да ова организација прикупља информације о Ирану и руској војној бази у Гумри.

 

Џек Роџер Андерсон — бивши сарадник америчке амбасаде у Киргистану. И Киргизи знају да је он званични сарадник служби.

 

Едвард Винсент о Брајан — у Јерменији је од септембра 2012. године, и одговоран је за сарадњу са властима у области борбе против међународног криминала и кријумчарења наркотика. Брајан је сарадник обавештајне службе Министарства одбране САД-а.

 

САД користе и USAID, Национални демократски фонд, Фонд «Евроазија», Институт отвореног друштва (Сорошева организација), Амерички универзитет Јерменије, Светску банку, чак и «Амерички кутак» у Јеревану, Ванадзору, Гумри и Капану.

 

17874_300

 

Због чега Јермени ћуте кад је ова пракса позната целом свету? Немачки лист Deutsche Wirtschafts Nachrichten се пита зашто је Овик Абрјаман примио шефа нове мисије исти дан кад је био састанак Путина и Саргсјана? Какав сигнал Јереван даје Москви? А зна се веома добро да УСАИД годинама сарађује са ЦИА у организовању државних преврата.

 

Немци отворено говоре о заједничком деловању УСАИД-а и Сороша и заједничком организовању многих демонстрација посебно у Македонији. Али јерменски медији о томе ћуте.

 

Американци иду до те мере да су спремни да се као самостална сила појаве и на изборима. Да би то урадили они су ставили под контролу «Слободне демократе», «Светлост Јерменије», «Цивилни уговор», «Наслеђе», «Републики».

 

Они су већ себи нашли «пријатеље» које ће подржати на изборима. И не само опозиционаре, него и «хероје посланике».

 

kokobeljan

 

 

postandzjan

 

 

bagrantjan

 

martirosjan

 

karapetjan

 

sargsjan

 

pogosjan

 

marukjan

 

arzumanjan

 

 

farmanjan

 

pasinjan

 

avagjan

 

 

Преко фонда «Отворено друштво Јерменија», «Националног фонда САД за подршку демократији», увелико се финансирају «Ванадзолска канцеларија Хелсиншког цивилног ансамбла» «Хелсиншког комитета Јерменије», «ПИНК Јерменија», «Женски ресурсни центар», «Новинарски клуб Аспериз», «Друштво без насиља», «Савез информисаних грађана», «Антикорупциони центар»…

 

 

Американци имају на својој страни и медије попут «Жаманак», Гала-ТВ, «Lragir», Hetq.org, А1plus, Civilnet.am, радио Азатутјун.

 

Пред изборе «Центар медијске иницијативе» финансиран од стране Агенције за међународни развој САД-а, планира да организује блогере са циљем дискредитације јерменских патриота.

 

Скала ове субверзије је заиста огромна. Само у Ширакском и Лоринском крају делује више од 300 невладиних организација.

 

Највећи удар иде по нашој омладини. Већина радикала нам се враћа након обуке на америчким универзитетима. И Давид Санасарјан, и Даниел Јонисјан и Заруј Постанџан и хиљаде и хиљаде других.

 

sanarsjan

sanarsjan-2

 

 

Ради међусобне координације ових непријатеља формирана је специјална структура «Асоцијација корисника америчких образовних програма». Они су купили и организацију као што је Омладински савез «Жаир» и њен лидер Минасјан.

 

Сви ови агенти ЦИЕ воде нас у пропаст.

 

И већ сада су ови агенти на улицама. Већ сада они галаме о оставци руководства земље, говоре о свим невољама осим о оној највећој -њима самима.

 

А власти су свесне да су непријатељи спремни да им забоду нож у леђа у било ком моменту.

 

Ми знамо одакле смо добили ову информацију. И владини органи то знају. Знају, а ништа не предузимају. Због тога позивамо јерменски народ на акцију.

 

Прикривање злочинаца је саучесништво у злочину.

 

Игнорисање правде више није могуће. Време је да се делује и одсече глава змији која се населила код нас.

 

Пасивност власти ће указати на супротно.

 

«Ардарутјан Тур».

 

 

 

 

Извор

Тагови: