Супертајфун Меранти  који је кренуо према Тајвану и Кини, донеће ветрове од 370 километара на сат, што је брже од аутомобила  Формуле 1, као и таласе висине од 13 метара.

 

Security guards cordon off an overflow area near the West Lake in Hangzhou in east China's Zhejiang province Tuesday, Oct. 8, 2013. Typhoon Fitow slammed into southeastern China on Monday with powerful winds and heavy rains that killed at least five people, cut power, canceled flights and suspended train services. (AP Photo) CHINA OUT

 

Стотине људи је евакуисано  на југу Тајвана, док је Кина издала упозорење јер према тој регији иде најјача олуја ове године.

 

filipini

 

Школе и јавне установе су затворене, а летови отказани, преносе кинеске агенције. Више од 260.000 домова остало је без струје, а двоје људи је повређено, саопштиле су тајванске власти. Готово 4.000 војника и полицајаца ангажовано је у тој регији где се очекује удар олује.

 

Очекује се да ће се удар десити у кинеској провинцији Фујиан у четвртак.Власти су упозориле да би таласи на севороисточним деловима Јужног кинеског мора могли достићи  висину од тринаест метара.

Тагови: ; ;