Светском шампиону на 110 метара са препонама Сергеју Шубенкову је забрањено да учествује на ОИ у Рио де Жанеиру због одлуке WADA и МОК. Тада је за BBC рекао да сви они који су се допинговали треба да буду кажњени и да нема толеранције за њих.

 

sp-subenkov

 

Ипак, по његовом мишљењу, спортисти из САД који су оптужени да користе допинг, су невини.

 

Реч је о спортистима о којима је хакерска група Fancy Bears објавила да се допингују, након што је провалила у базу података WADA, међу којима су амерички олимпијски шампиони сестре Венус и Серена Вилијамс, гимнастичарка Симон Бејлз и кошаркашица Елена Дел Дон. Према овим документима, и Бејлзова и Дел Донова су у августу биле позитивне на допинг тестовима, али нису дисквалификоване и освојиле су златне медаље на ОИ у Рију.

 

«Чињеница је да су ови спортисти узимали забрањене лекове у терапеутске сврхе. Колико год чудно звучало, али они могу то да ураде. Сада је само цео свет сазнао да постоје неки изузеци под којима се може узети чак и допин. Сада сви вичу да су Американци ухваћену у допинговању и да је то срамота, али то је само лоша информисаност», рекао је Шубенков, а преноси Лента.ру.

 

Ката

Тагови: ; ; ;