Пише: Дмитриј Јевстафјев
http://fakti.org/

 

Није проблем у томе што је Хилари Клинтон очигледно дубоко болестан човек. То је сада јасно свима, чини се.

 

1a

 

Америка је, међутим, већ бирала за председника 73-годишњег човека с букетом онколошких болести и очигледним обележјима старачке деменеције. И ништа. Велики председник по њиховом мишљењу.

 

И смртно болесног Закари Тејлора, који је умро након годину дана. Знајући да је смртно болестан. И ништа.

 

И очигледне лудаке је бирала. И алкосе – и то какве, и то не једног! А тек преваранте.. Довољно је само Хардинга да поменемо.

 

Америка, америчко друштво ће „сварити” сваког Председника који ће бити потребан њеној аристократији. Америка је политички сваштоједна и морално плуралистична, у њој се још увек поштује спољна пристојност, али граница те пристојности сваке године постаје све нејаснија.

 

И поводом Клинтонове ће објаснити да је то „добро за демократију”.

 

Узгред, Брак Обама је показао како ниско може да се спусти „граница пристојности”, зар не?

 

Тако да прогурати на функцију Председника очигледно нездраву даму, у сваком смислу, и није неки проблем. Ако се жели. Проблем је у томе што Хилари, изгледа, почињу да „не желе”. Трампа још увек нису „пожелели” (мислим и да неће), а Хилари су престали да желе.

 

И управо зато се толико говори и испирају се уста свим њеним „зачкољицама”. Између осталог, здравственим. Није се толико битан случај догодио на комеморацији, да би се толико форсирао.

 

Знате на шта бих ја обратио пажњу?

 

На Хилариног потпредседника. То би било логично, али је превише очигледно и може и да не упали..

 

Већ бих гледао ко може да постане лидер већине у Представничком дому Конгреса, то јест Председник.

 

Та тема се помаља, ако је неко схватио о чему причам..

 

Американци су већ имали такав преседан (Џералд Форд, који је постао потпредседник након што је Спиро Егњу поднео оставку и Председник када је Никсон поднео оставку..није биран ни за једну ни за другу функцију, пр. NewsFront Serbia).

 

Један, али су имали. И то какав!

 

Ката

Тагови: ; ;