Уредница News Front Србија Оксана Сазонова и новинар Сергеј Белоус, који су ухапшени јуче на Косову и Метохији, ће вероватно бити кажњени и депортовани, каже за ТАСС познати српски адвокат Горан Петронијевић. Он је суоснивач београдског Медијацентра који носи име Ногина и Куринова «Руски експрес», са којим сарађује Сазонова.

 

1

 

 

Према његовим речима, новинари данас морају бити изведени пред судију у Приштини због оптужби за илегални прелазак «границе» јужне српске покрајне Косово и Метохија, која је увела визе за грађане Руске Федерације. Ипак, прећи из централне Србије на територију покрајне уз заобилажење службеног контролног пункта на административној граници није превише тешко.

 

Према речима адвоката, постоје два могућа сценарија:

 

«Први је да им суд у Приштини разреже новчану казну и да их депортује преко административне границе са Србијом», рекао је он, додајући да му се чини да је то и највероватније решење.

 

Друга опција, која је мало вероватна, је да ће их послати у затвор.

 

«Постоји јако мала шанса да се то догоди, јер би то био скандал», рекао је он.

 

Уредница новинске агенције News Front Србија Оксана Сазонова је ухапшена јуче, али јој је тек данас дозвољено да контактира своју редакцију.

 

Ката

Тагови: ; ;