На новом списку је 11 спортиста из пет земаља, а међу њима је девет победника на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

 

fancy bears фенси берс

 

У документима су наведена имена четворице британских спортиста — боксера Николе Адамса, који је освојио злато у Рију, бициклисткиње Лоре Трот, која има два злата у овој спортској дисциплини, пливача Шивона Мари О’Конора, који је освојио сребрну медаљу, као и вицешампионке у веслању Оливије Карнеги Браун.

 

Затим, тројица аустралијских спортиста — шампионка у веслању Ким Брена, носилац сребра у овом спорту Александар Белоногов и бициклиста Џек Бобриџ, који је освојио сребрну медаљу. Међу спортистима чије је коришћење допинга прикрила Светска антидопинг агенција — данска пливачица Џенет Отесен, шпанска пливачица Миреја Белмонте Гарсија, немачка тенисерка Лаура Зигмунд и немачки стрелац Јулијан Јустус.

 

Према објављеним документима, свих 11 спортиста имали су терапеутско изузеће за коришћење забрањених супстанци.

 

„Фенси берс“ већ су објављивали резултате упада у базу података Светске антидопинг агенције. У документима се наводи да је ова агенција дозвољавала америчким олимпијским шампионкама да користе забрањене препарате, од којих су већина наркотици. Хакери су 15. септембра објавили други део података – на списку се нашло још 25 спортиста, међу којима је и руски боксер Миша Алојан, који је освојио сребро на Олимпијским играма 2016, преноси Спутњик.

 

 

Тагови: ; ; ; ;