Руски новинари на слободи: Ексклузивни коментар Оксане Сазонове (ВИДЕО)

 

 

 

Уредник српске редакције News Front-а Оксана Сазонова рекла је у телефонском разговору да су им „без икаквог основа“ пришли 5 људи и тражили документа.

 

„Ми смо снимали видео записе о ситуацији са православним храмовима као и Србима који живе у близини храмова“- рекла је Сазонова.

 

„Без било каквог разлога пришли су нам 5 или 6 људи и тражили да им предамо документа. Пошто нисмо имали сва документа тражили су да одемо кући по пасоше. Након тога су нас одвели у полицију“- додала је она.

 

Оксана Сазонова је рекла да је, захваљујући руској дипломатији, однос према њима био цивилизован. На својој фејсбук страници се захвалила и својим српским и руским пријатељима који су са забринутошћу делили вест о њиховом хапшењу.

 

„Однос према нама је био нормалан. Мислим да је то захваљући томе што су наша агенција News Front и руски МИП били спремни да заврше посао до краја“- рекла је Сазонова.

 

„Желим да се захвалим руководству агенције News Front и руском МИП-у због тога што су помогли мени и држављанину Украјине који је био са мном“- додала је она.

 

„Косовски суд“ одлучио је да депортује раније ухапшене новинаре руске агенције News Front. Осим тога суд им је изрекао новчану казну од 2.5 хиљада евра и меру забране уласка на Косово, прогласивши их кривим за „нелегалан прелазак границе“.

 

 

 

Коментари: