Уредник српске редакције News Front-а Оксана Сазонова рекла је у телефонском разговору да су им «без икаквог основа» пришли 5 људи и тражили документа.

 

«Ми смо снимали видео записе о ситуацији са православним храмовима као и Србима који живе у близини храмова»- рекла је Сазонова.

 

«Без било каквог разлога пришли су нам 5 или 6 људи и тражили да им предамо документа. Пошто нисмо имали сва документа тражили су да одемо кући по пасоше. Након тога су нас одвели у полицију»- додала је она.

 

Оксана Сазонова је рекла да је, захваљујући руској дипломатији, однос према њима био цивилизован. На својој фејсбук страници се захвалила и својим српским и руским пријатељима који су са забринутошћу делили вест о њиховом хапшењу.

 

«Однос према нама је био нормалан. Мислим да је то захваљући томе што су наша агенција News Front и руски МИП били спремни да заврше посао до краја»- рекла је Сазонова.

 

«Желим да се захвалим руководству агенције News Front и руском МИП-у због тога што су помогли мени и држављанину Украјине који је био са мном»- додала је она.

 

«Косовски суд» одлучио је да депортује раније ухапшене новинаре руске агенције News Front. Осим тога суд им је изрекао новчану казну од 2.5 хиљада евра и меру забране уласка на Косово, прогласивши их кривим за «нелегалан прелазак границе».

 

 

 

Тагови: ;