Српска радикална странка најоштрије осуђује хапшење високог страначког функционера Звонка Михајловића и двоје руских новинара, Сергеја Белоуса и Оксане Сазонове. Њих троје су јуче у вечерњим сатима ухапшени у Великој Хочи и пребачени у полицијску станицу у Ораховцу.

 

kim

 

Руководилац српске верзије Њуз Фронт-а Оксана Сазонова и слободни камерман Сергеј Белоус дошли су на Косово и Метохију како би направили причу о проблемима Срба на овом простору, као и о нападима који су уперени против њих, а Звонко Михајловић је био њихов домаћин. Руски новинари су приведени због тога што нису имали визе тзв. државе Косово у пасошима. Звонко Михајловић је убрзо након хапшења пуштен на слободу, док су Руси и даље у притвору и прети им депортација ван територије јужне српске покрајине.

 

Српска радикална странка захтева од надлежних државних органа да хитно реагују и обезбеде пуштање на слободу двоје новинара. Недопустиво је да се на овакав начин гуше медијске слободе и да се руским новинарима угрожавају људска права на окупираној српској територији.

 

Министарство спољних послова Русије забринуто због хапшења руских новинара у Аутономној Покрајини Косово и Метохија у Републици Србији

 

 

СРС

Тагови: ; ;