Делегација из немачког града Баден-Бадена се налази у Јалти, граду побратиму Баден Бадену. Шеф немачког друштва братимљења Жерард Ел дошао је са још 18 земљака да би видели Крим. Претходне вечери, гости су обишлиград, а данас, 18. септембра, посетили неколико бирачких места и били су задовољни нивоом организације гласања и расположења људи са Крима.

 

krim-nemci

 

 

 

«Уверили смо се да избори на Криму протичу демократски. Све је организовано на високом нивоу — рекао је Жерард Ел. — Људи срећно иду на изборе, узимају листиће и самостално доносе одлуке. Ми ћемо о томе рећи немачкој штампи, јер тренутно медији преносе искривљене информације о изборном процесу на Криму.

 

Гости из Немачке приметили да се Јалта значајно променило на боље након повратка Крима у Русији.

 

Жерард Ељ се од 1991 године бави братимљењем Јалте и Баден-Бадена од 1991 године и за последњих 25 година они имају шта да упореде.

 

«Инострана штампа пише да се на Криму не развија туризам и да је ситуација лоша»,- објасиио је Ељ. «Кад смо дошли овде видели смо да су хотели пуни и да је пуно људи и аутомобила. Људи су опуштени и забављају се. Видели смо да се туризам развија боље, и ми ћемо то рећи нашим медијима. Овде имамо много пријатеља и сви у глас кажу да после повратка кући у Русију живе много боље»- рекао је Ељ.

 

На растанку гости из Баден-Бадена рекли су да су очарани Кримом и цитирали Паустовског: «Када будеш напустио Крим бићеш тужан и пожелећеш да се вратиш овде». Сви су се сложили са том фразом.

Тагови: ;