Стална представница САД при УН Саманта Пауер је рекла да представник руског Министарства спољних послова «треба да се стиди» због изјаву да Сједињене Америчке Државе штите милитанте радикалне групе «Исламска држава».

 

366055_samanta-pauer-ap_orig

 

Портпарол руског министарства иностраних послова Марија Захарова je рекla: «После данашњих напада на сиријску војску, долазимо до закључка страшног за цео свет: Бела кућа брани «Исламску државу»».

 

«Руски представник је, чини ми се, рекла да би могли бити укључени у покушај заштите ИД. Стварно? Та група је секла главе америчким држављанима. Ми смо саставили коалицију од 67 земаља да би уништили ову групу. ИД је изгубио (контролу) над 40% својихтериторија… за нас је то веома озбиљно. Ово није игра и руски представник који је претпоставио да (ми) учествујемо у томе (заштити ИД) треба да се стиди!», рекла Саманта Пауер пред почетал састанака Савета безбедности УН који је сазвала Русија у вези са америчким бомбардовањем положаја сиријске војске, у коме је погинуло 60, а рањено више од 100 сиријских војника.

 

 

Америчка амбасадорка Саманта Пауер је такође оптужила Русију да спроводи «мајсторију», те да је «цинична и лицемерна» због сазивања састанка због ваздушних напада, а да никада раније није затражила заседање УН због «недела режима Башара Ал Асада», преноси АП.

 

Захарова Пауеровој: Посетите Сирију и схватићете значење речи „срамота“

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;