Портпаролка руског Министарства иностраних послова Марија Захарова позвала је сталну представницу САД при УН Саманту Пауер да посети Сирију и погледа како људи живе у условима рата како би схватила значење речи „срамота“.

 

захарова

 

„Драга Саманта, како бисте разумели значење речи ’срамота‘ саветујем Вам да отпутујете у Сирију и поразговарате са људима. Дакле не са припадницима Нусра фронта, или са умереном опозицијом, већ са људима који тамо живе упркос томе што се већ више од шест година у земљи спроводи крвави експеримент уз активно учешће Вашингтона“, написала је Захарова на свом налогу на Фејсбуку.

 

Она је додала да би све трошкове пута Саманте Пауер сносила лично. „Хајде, пристаните и не плашите се. Док сте са мном нико Вас неће дирати, сем уколико Ваши опет грешком не буду гађали. Имаћете чега да се присетите, а уједно ћете и схватити значење речи срамота“, закључила је Захарова.

 

Претходно је Пауерова изјавила да Захарову треба да буде срамота због изјава да САД брани припаднике терористичке организације «Исламска држава»

 

 

 

 

 

 

Извор

Тагови: ; ; ; ;