САД праве најгрубљу могућу грешку када без доказа оптужују Русију за хакерски упад у базу података Националног комитета Демократске партије, рекао је Оливер Стоун у интервју за Times, додајући да, након распада СССР, реална претња за САД није Русија већ злоупотребе власти унутар САД и њихова агресивна спољна политика.

 

stone_oliver

 

По његовом мишљењу, САД имају много важније проблеме од руских хакерских напада.

 

„У суштини наша земља има само један велики проблем: тежњу оних који њоме управљају да злоупотребљавају своју огромну власт“, рекао је Стоун.

 

Он сматра би Национални комитет Демократске партије, да има икакве доказе да су у његов компјутерски систем упали руски хакери, те доказе обавезно учинио јавним и да иза упада може стајати и неко од незадовољних сарадника Националног комитета ДП. Напросто је врху те странке најлакше било да за све окриви свог старог противника из времена хладног рата, Русију.

 

Стоун се осврнуо и на недавно убиство правника Шона Лукаса који је истраживао махинације у врху Демократске партије.

 

„И ово говори о постојању озбиљних проблема који могу довести до рата. Јер, када оптужујемо за све Русију без икаквих доказа, ми заиста правимо најгрубљу могућу грешку у својој политици. Ми не смемо градити спољну политику ослањајући се на гласине“.

 

„После распада СССР, у односима између САД и Русије је требало да наступи период трајног мира и процвата, али је Америци било потребно да себи пронађе непријатеља. Упркос томе што је Русија, у поређењу са САД, земља са слабом економијом и малобројним становништвом и што је смешно од ње правити непријатеља“.

 

Ката

Тагови: ; ;