Одреди терористичке групације Џебхат ан-Нусра, како је најавио Генералштаб Оружаних снага Русије, започели су велику офанзиву на позиције сиријске армије на југозападној периферији Алепа.

 

Како наводи руски Центар за помирење сукбљених страна у Сирији, нападачи надиру из правца Хан Тумана, а циљ су им Академија „Асад“ и кварт 1070 овог града.

 

1a

 

„Нападу терориста је претходила масовна артиљеријска припрема која је трајала пола сата. Положаје снага војска Сирије су тукли тенкови, вишецевни ракетни бацачи и минобацачи. Сиријска армија води тешку одбрамбену борбу чији је циљ да не дозволи терористима да се пробију у централне делове Алепа “, саопштили су из центра.

 

Министарство одбране РФ је објавило да је примирје поштовала само сиријска регуларна армија и да је то постало бесмислено, поготово у условима када је постало јасно да се терористи спремају за офанзиву у Алепу и око њега.

 

1b

 

Ноћас је Reuters објавио вест да је сиријска армија одбила напад одреда Џебхат ан-Нусра и њених савезника на југоисточну периферију Алепа.

 

Главни напад је био усмерен на војни комплекс који се налази недалеко од дела Алепа Рамусах, над којим владине снаге имају контролу од почетка септембра.

 

VIDEO: Fighting Intensifies between Syrian Army, Terrorists in Aleppo

Сиријске владине трупе, уз подршку руских ваздушних снага, спречиле су офанзиву терориста, при чему је убијено 40 терориста, преносе РИА новости позивајући се на руско Министарство одбране.

 

1

 

Током последњих сати постало је јасно да су амерички генерали охрабривали алепске одреде умерене опозиције да ратују на страни Нусре, а сиријске владине снаге су протеклих дана, у складу са споразумом Лавров-Кери, два пута повлачиле тешко наоружање од саобраћајне магистрале Кастело. Побуњеници које контролишу САД и Нусра су сличне захтеве одбили.

 

Ката

Тагови: ; ; ;