На министарској конференцији Прашког процеса поводом мигрантске кризе која се данас одржава у Братислави, а на којој учествује и потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, домаћин Словачка је потпуно игнорисала захтеве самопроглашене државе Косово да они на скупу буду представљени у складу са Бриселским споразумом.

 

slovacka-protest-kosovo

 

Имајући у виду да је реч о међународној конференцији, а не регионалној иницијативи, Словачка је тзв. Косово представила у складу са Резолуцијом 1244, што је наљутило министра унутрашњих послова лажне државе. Оне је од јуче лобирао да се Косово представи у складу са Бриселским споразумом, међутим тај захтев му није прихваћен и он је због тога данас напустио конферецију. Домаћин томе није придао никакав значај, већ је састанак одмах настављен као да се ништа није догодило.

 

Иначе, Стефановић је на конференцији поводом мигрантске кризе поручио да она није превазиђена и није прошлост, већ будућост Европе. Он је поновио да је потребно пронаћи свеобухвватно и дугорочно решење.

 

 

 

Новости

Тагови: ; ; ; ;