Већина америчких политичара не престаје да критикује Владимира Путина, али број грађана САД који у мањој или већој мери подржава и воли руског лидера незаустављиво расте, нарочито међу републиканцима, пише британски Financial Times.

 

putin-globus

 

Анкету је у августу спровео институт за истраживање јавног мњења You Gov и магазин The Economist и она је показала да се само 27% америчких републиканаца према Путину односи негативно, док је пре само две године тај проценат био 66%.

 

Анкета је такоже показала да 85% републиканаца Путина сматра јаким лидером, док слично мишљење о Бараку Обами има само 18% становника САД.

 

Бртански лист пише да је најинтересантније то што је до ове промене дошло у периоду када је напетост у односима Москве и Вашинтона достигла ниво из времена хладног рата.

 

Неке Трампове присталице тврде да је управо нова конфронтација две земље њих подстакла да још више симпатија осећају не само према Путину него и према његовим погледима на свет, истичући да је Путин, по њиховом мишљењу, по личним и политичким квалитетима потпуна супротност Обами.

 

Ката