Документарни филм Оксане Сазонове и њене српске групе о православним храмовима који се налазе на територији «Косова», а такође о томе како се свештеници прогоне а храмови периодично пале и уништавају.

 

«Међународна заједница овде присуствује ради интереса Америке које она има овде. А то је одвајање земље од Србије и њена предаја Албанцима који су спремни не само да сарађују него и да буду потпуно послушни»- рекао је становник Србије.

 

Новинари информативне агенције News Front, током снимања кадрова за документарни филм били су ухапшени од стране Албанаца на такозваном Косову.

 

«Постоје филмови који су забрањени за приказивање, а ми смо добили филм забрањен за снимање»- рекла је Оксана Сазонова.

 

Косово-то је место које је боље једном видети својим очима него много пута о њему читати и слушати. Косовска Митровица је раздељена само мостом на два «света»- северни српски, и јужни албански. Косово Поље, једно од најзначајнијих места у српској историји данас «штите» косовска полиција и међународна заједница.

 

Православни храмови у Метохији (сам назив је конфесионалан и означава «манастирску земљу», напуштени су од стране Срба, православних верника. Само свештеници са својим породицама остали су као сведочење о томе ко је овде раније живео.

Тагови: ; ; ; ;