«Косовска полиција» у Грачаници спречила је у среду да литија поводом општинске славе Мале Госпојине прође главном улицом у овом српском месту на централном Космету.

 

dru-policija-blokirala_620x0

 

«Косовска полиција» у Грачаници спречила је у среду да литија поводом општинске славе Мале Госпојине прође главном улицом у овом српском месту на централном Космету. Наиме, литија коју је предводио епископ рашко-призренски Теодосије са монаштвом и свештенством епархије, а којој су присуствовали Марко Ђурић, директор Канцеларије за КиМ, Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, представници Срба у косовским институцијама, као и многобројни верници, није могла да прође предвиђеном трасом, јер полиција није одговорила на захтев да осигура безбедност поворке и заустави саобраћај. Зато је литија поводом празника Мале Госпојине, који се од прошле године обележава и као слава општине Грачаница после литургије прошла само око манастирских зидина.

 

После литургије, владика Теодосије поломио је и поделио малишанима предшколске установе «Ђурђевак» чесницу, за коју је златник са ликом Мале Госпојине вредан 350 евра даривао Милорад Арлов, председник Одбора РС за помоћ Србима на КиМ.

 

 

НОВОСТИ

Тагови: ;