Американац авганистанског порекла, ухапшен због бомбашког напада у Њу Јорку и Њу Џерсију , оптужен је по четири тачке оптужнице, а једна од њих је употреба оружја за масовно уништење, објавила је полиција и признала да га је ФБИ истраживао по дојави његовог оца, али га  није повезао с тероризмом.

 

ahmad_khan_rahami_ap_main

 

Ахмад Кан Рахами, који је приликом хапшење  у понедељак у Њу  Џерсију рањен , водио је руком писани дневник у којем хвали Осаму Бин Ладена и оптужује америчку владу за убијање бораца у Авганистану, Ираку, Сирији и Палестини.

 

Отац Ахмада Рахамија рекао је, да је пре две године ступио у контакт са савезном полицијом (ФБИ) како би упозорио на «везе (свога сина) с тероризмом», но ФБИ није нашао доказе за такве тврдње,преносе медији

 

«ФБИ је спровео унутрашњу истрагу, провере, обавио неколико разговора али  ништа није Рахамија повезивало са тероризмом,» објавио је ФБИ.

 

Бела кућа  је објавила  у уторак да су бомбашки напади «терористички чин» и да је у току истрага да ли је Рахами имао саучеснике и да ли се «милитантним исламским идејама заразио док је боравио у Авганистану и Пакистану».

Тагови: ; ;