Ради повећања могућности руске Ратне морнарице у Средоземном мору планирано је слање носача авиона „Адмирал Кузњецов“, изјавио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу.

 

admiral-kuznjecov

 

„У овом тренутку у руску групу бродова у источном делу Средоземног мора улази најмање шест војних бродова и три-четири брода за логистику из састава свих флота. Ради повећања борбених могућности планирано је да се у састав групе укључи група носача авиона са крстарицом „Адмирал Кузњецов», рекао је Шојгу.

 

Шојгу је објаснио да је „у циљу реализације националних интереса и подршке мира у 2013. години обновљено стално присуство руске Ратне морнарице у источном делу Средоземног мора“. „Подсећам да је 1967. године боравак у овом региону пете оперативне ескадриле омогућио да се не дозволи разбуктавање оружаног арпско-израелског конфликта и наставила да буде важан ограничавајући фактор за непријатељске акције против Совјетског савеза“, рекао је Шојгу.

 

Он је нагласио да ће „реализација националне поморске политике у оперативно-важним регионима светских океана и обезбеђење регионалне и глобалне стабилности помоћи и планској обнови флоте“.

 

 

Тагови: ; ; ;