Амерички милионер Роберт Глејзер, је покренуо портал „путинтрумп.орг“ са циљем да упозори јавност на «опасну блискост» републиканског кандидата за председника САД-а Доналда Трампа и руског лидера Владимира Путина.

trump-putin-split-main

 

На сајту ће се објављивати медијски текстови и извештавати о Трамповим коментарима о Русији. Глејзер, оснивач компаније Реал Нетноркс, је упозорио на то да су Трумпове изјаве о Путину опасне.

 

«Ако каже лепе ствари о мени, и ја ћу рећи лепе ствари о њему», рекао је Трумп недавно о Путину, додавши да очекује «веома добре односе» са руским председником.

 

Глејзер каже да Трампово становиште представља одступање од једне од неколико константи у последњих 70 година, а то је да Совјетски Савез, а сада Русија, треба да се обуздају.

 

Он сматра да Русија не дели америчке политичке и институционалне вредности, као што су слободно тржиште, отвореност и демократија.

«Сад имате овај савез без преседана између једног председничког кандидата и лидера Русије, а о томе се уопште не прича», упозорио је Глаизер.

 

Извор: Агенције

Тагови: ; ;