Пентагон: Нема доказа, али Москва је одговорна за напад на конвој

Пентагон нема доказе да је Русија умешана у напад на хуманитарни конвој у близини сиријског града Алеп, међутим, сматра је одговорном, изјавио је начелник Здруженог комитета оружаних снага САД Џозеф Данфорд.

 

Џозеф Данфорд

 

„Не располажемо чињеницама, међутим, познато нам је да су два руска авиона били у близини места где је напад био спроведен. Мислим да су они могли да буду починиоци. Такође, познато нам је да су се у непосредној близини налазили и сиријски авиони. Не могу тачно да кажем да је то била Русија, међутим, знамо да су конвој гађали или Руси или Сиријци“, рекао је он.

 

 

Русија је одбацила све наводе о томе да је умешана у напад на хуманитарни конвој, а портпарол Кремља Дмитриј Песков оценио их је као неосноване. Истовремено, Министарство одбране Русије саопштило је да је у време напада у близини Алепа примећен амерички нападачки дрон. Ту информацију Пентагон је одбацио. Поред тога, Москва је у више наврата саопштавала да се приликом одабира мета ваздушних гађања користе проверене информације и тек након детаљне анализе се издаје наређење да одређена локација буде бомбардована.

 

 

 

Извор

Коментари: