Такозвана косовска полиција је у Грачаници зауставила возило у којем се налази директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, и захтевала да он напусти Косово.

 

radio-kim

 

«Косовски полицајци» приликом заустављања возила рекли да имају наредбу да отпрате Ђурића до Мердара под претњом хапшења, ако директор Канцеларије за КиМ то одбије. На лицу места су се окупили и грађани који су узвикивали: «Србија, Србија». јавља РТС.

 

Ђурић има уредно најављену посету Косову и Метохији, која истиче у четвртак ујутру, а која је у складу са ранијим споразумима између Београда и Приштине.

 

Ђурић се тренутно налази у Грачаници у свом аутомобилу. У том месту окупило се стотинак мештана, а присутне су и јаке снаге такозване косовске полиције.

 

На лицу места су и заменик косовског премијера Бранимир Стојановић, али и градоначелник Владета Костић.

 

Подсећамо, данас је та иста такозвана косовска полиција у Грачаници спречила да литија поводом општинске славе Мале Госпојине прође главном улицом у овом српском месту на централном Космету.

 

Након получасовне расправе између такозване косовске полиције, Бранимира Стојановића и градоначелника Владете Костића, Ђурићу је дозвољен боравак на Космету и вечерас.

Албанац уз помоћ два сведока отео петочланој српској породици дедовину! (ВИДЕО)

 

Тагови: ; ;