Шта то наши и руски политичари знају што ми не знамо?

Ненад Узелац

Ненад Поповић ових дана изјављује да Српска има апсолутну подршку Русије око референдума и да ће у предстојећих месец дана да се деси много ствари у корист српско-руских односа. Поред тога, да му је обећано стварање институција којима ће се српско-руска сарадња институционализовати и развити.
Шта то Ненад Поповић зна што ми не знамо?

 

Ненад Узелац
Ненад Узелац

 

Милош Јовановић, могући кандидат за председника ДСС:

 

„И та опозиција која се прави, да нема слободе медија овде, сви се слажемо, претпостављам, да је то небулозна прича, да је то притисак на Александра Вучића и на Владу Србије, што мене радује, јер ми показује да можда иде у добром правцу за који ја сумњам да иде, али то су неки елементи…“

 

 

Милош Јовановић се у српској јавности води као један частан и добар патриота.

Да ли он зна нешто што ми не знамо, па уноси „провучићевску“ промену у политику ДСС-а?

 

 

Патка Бразил
„Жута патка“ на протестима у Бразилу

 

Када се створила паткица као, по први пут у последњих 16 година, атлантска идеја која почиње улицом да се бори за своје циљеве, а до сада је искоришћавала на улици националисте, Марија Захарова, портпарол МИП Русије, и Сергеј Железњак оштро су наступили против паткице рекавши да је то покушај обојене револуције против легално изабране власти и тако су између Вучића и паткице стали на прву страну.

 

Ненад Узелац и Константин Косачов
Ненад Узелац и Константин Косачов

 

Прошле године сам у Москви имао разговор са једним руским дипломатом, пријатељем, о политичкој ситуацији у Србији. Отворен и срдачан разговор. У једном тренутку сам био упитан шта мислим о Вучићу и да ли је прозападни човек. Као из топа одговорио сам да јесте, да испуњава све налоге Запада. Разговор се наставио у неком слободном ходу, да би се дошло до мог политичког ангажмана, где сам ја рекао да ме то не занима неки наредни период, да не видим себе у томе тренутно и онда сам поставио питање и да се активирам где да идем када је национална опција разбијена, а волео бих да је видим уједињену. Добио сам одговор: у тренутној политичкој ситуацији, да сам на твом месту ушао бих у СНС. Одговорим одмах да та прозападна политика није моја политика.

 

Међутим, временом сам схватио скривену поруку те изјаве: не иди главом кроз зид против Вучића, јер имате много веће зло на другој страни.

И да, слажем се, за мене су ДОСманлије, паткица, Радуле и остале атлантске структуре најгоре.

Србија је у ситуацији да бира између два зла, а национална опција нема снагу да победи оба и преузме власт, те се мора паметно.

 

 

Да ли Милош Јовановић нешто зна? – Не знам.
Да ли Ненад Поповић нешто зна? – Претпостављам.
Да ли Руси, Захарова и Железњак нешто знају? – Сигурно.
Да ли смо у тешкој ситуацији? – Јесмо.
Да ли треба да идемо главом кроз зид? – Не.
Да ли ће се развијати српско-руска сарадња? – Да.
Време је суптилности и целофана ради опстанка Србије.

 

П.С. И молим да се разликује објашњење избора између два зла, којег и Руси праве, од некаквог правдања и осталих сличних ствари. Почнимо да не гледамо црно бело.
Зашто ово пишем? Зато што бринем због зла које споља и изнутра изједа Србију и српски народ.

 

 

Премијер Србије Александар Вучић, начелник општине Сребреница Ћамил Дураковић и бивши председник Америке Бил Клинтон, учествовали су на панелу „Помирење и подељена друштва“ у уторак увече у оквиру „Клинтонове глобалне иницијативе“ у Њујорку. Могуће је да је због политичке ситуације која се створила непосредно пре гласања о Дану Републике Српске, због, како је аналитичар Бранко Радун рекао, „политичког сендвича“ у којем се премијер нашао имајући у виду плејаду учесника, због нервозне реторике из Сарајева коју слушамо последњих пар недеља, а која је за време Вучићеве посете САД достигла, могло би се рећи, врхунац са изјавом Сефера Халиловића о некаквом новом рату против Срба у Републици Српској, о Дејтону и Уставу, о ЈНА, Србији и тенковима, Вучић отишао мало далеко у покушају да смири ситуацију, па се, по писању неких медија, наш премијер и извињавао, због чега је Ненад Узелац критиковао овај његов потез:

 

„Могу да разумем политички прагматизам, али извињавати се пред Клинтоном за оно што си причао или радио деведесетих, себи то не бих дозволио макар ми он рекао да то урадим. Милош Обреновић јесте љубио скуте Турцима да би сачувао народ, али није се Турцима извињавао за рат против Турака.

 

Извињавати се пред злочинцем који ти убијао народ?
Дегутантно.“

 

 

 

Извор: Фејсбук профил Ненада Узелца

 

 

 

 

 

Коментари: