Говор америчког државног секретара Џона Керија на седници Савета безбедности УН је представљао један обичан шоу без конкретних чињеница, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

 

Spokeswoman of the Russian Foreign Ministry Maria Zakharova gestures as she attends a news briefing in Moscow, Russia, October 6, 2015. Russia strongly rebuffed U.S. criticism of its air strikes in Syria on Tuesday, reminding Washington how it had supported the United States in the aftermath of the 9/11 attacks on New York in 2001. REUTERS/Maxim Shemetov - RTS38RB

 

«Наступ америчке делегације, који је припремљен за државног секретара, био је шоу за милионе људи, а првенствено за мас-медије. Шоу је био лош зато што је био бедан, јефтин и без чињеница», рекла је Захарова за телевизију «Русија 24», додајући да САД цео свет доводе у заблуду.

 

Кери је током заседања Савета безбедности УН фактички оптужио Русију да дезинформише међународну заједницу и да сиријске власти подривају мировни процес тиме што настављају да насумично бомбардују цивилне циљеве и опозицију, јавља Танјуг.

 

Захарова сматра да одвајање опозиције од терориста представља једини начин да се процес решавања кризе у Сирији помери са мртве тачке.

 

«Пошто САД инсистирају да су у опозицији добри момци и да нису терористи, онда треба да их раздвоје», рекла је она.

 

Ката

Тагови: ;