Драган Лукач, министар унутрашњих послова Републике Српске, рекао је данас да МУП Републике Српске располаже информацијама да би појединци из вехабијских и екстремистичхих организација могли да угрозе институције Републике Српске.

 

lukac

 

«Имамо одређене информације да од стране појединих екстремистичких кругова, нарочито вехабијских, може доћи до појединачних угрожавања да ли институција или грађана и наша дужност је да обезбедимо институције», рекао је Лукач у одговору на новинарско питање зашто се испред институција Републике Српске налазе полицајци са дугим цевима.

 

Лукач је рекао да се, према информацијама којим располаже МУП Републике Српске, претња односи на период током одржавање референдума и предстојећих локалних избора, те да је полиција Републике Српске подигла ниво безбедности.

Он је рекао да сви грађани Републике Српске могу бити мирни и да ће МУП предузети све да буду заштићени и безбедни.

Додао је да је у Републици Српској стање тренутно стабилно и задовољавајуће.

«Република Српска и све њене институције су опредељене за трајан мир у БиХ. Ником у Српској не пада напамет да подрива мир и да утиче на дизање тензија које би могле довести до немира било које врсте», нагласио је он.

Тагови: ; ; ; ;