Председник Русија Владимир Путин је изјавио да СССР није требало разбијати. По његовим речима, требало је ићи путем демократских промена. Међутим, Комунистичка партија је промовисала деструктивне идејe за земљу, изјавио је руски председник на састанку са руководиоцима политичких партија у Кремљу.

 

putin-o-sssr

 

„Знате мој став о Совјетском Савезу. Није било потребно то радити. Могао се демократски трансформисати. Међутим, желим да скренем пажњу на то да се на челу наше бивше домовине, СССР, налазила Комунистичка партија. Не нека друга која је промовисала национализам или неке друге деструктивне идеје које су погубне за сваку државу“, нагласио је Путин.

Путин је и раније критиковао економску политику СССР-а, али је позвао да се историја проучава, без бељења или оцрњавања. Притом, Путин је изјавио да су Лењин и његови савезници „ставили атомску бомбу под зграду која се зове Русијa и која је потом експлодирала“. Председник је подсетио да су Лењин и Стаљин имали несугласице поводом  изградње нове државе. На крају је била изграђена са могућношћу изласка њених чланица из састава државе.

 

Тагови: ;