Сиријска армија је започела нову операцију у источним деловима Алепа.

 

„Операција је почела. Позивамо грађане источног Алепа да се не приближавају местима на којима се налазе терористи, односно местима њиховог окупљања. Исто важи и за командне пунктове њихових оружаних групација“, објавио је војни врх у Дамаску.

 

Војне власти су обећале свима који живе у деловима Алепа који су тренутно под контролом терориста да ће добити смештај и храну ако напусте будуће поприште борби. На располагању за евакуацију су им четири коридора.

 

alep_1

 

Associated Press је објавио да ће у Алепу кренути рашчишћавање побуњеничких квартова и да је сиријска ариљерија у току дана већ тукла делове града под контролом теориста.

 

Неколико сиријских и иранских медија, укључујући арапску редакцију Sputnik, је објавило да су руски ратни бродови, који се налазе испред обала Сирије, нанели прецизне ракетне ударе којима су уништили штаб страних специјалних служби у Деир Изу, убивши том приликом преко двадесет западних, арапских и израелских обавештајаца.

 

„Руски војни бродови су лансирали три ракете „Калибар“ на центар за координацију страних специјалних служби који се налази у западном делу провинције Алепо у близини града Саман. Том приликом је убијено 30 изралеских и западних обавештајаца“, објавила је иранска државна агенција Fars News, тврдећи да је координациони центар специјалних служби био смештен у пећинама планине Саман.

 

Још није потврђено, али постоје индиције да је међу убјенима највише израелских обавештајаца, затим турских, саудијских, катарских и британских, чији је задатак био да руководе дејствима терориста у сиријским провинцијама Алепо и Идлиб.

 

Поједини руски медији су ноћас објавили вест да су бродови РФ недавно заиста лансирали крстареће ракете по објектима терориста у Сирији, али да је мало вероватно да су били гађани страни војни објекти.

 

Ката

 

Тагови: ; ;