Први председник Скупштине Републике Српске, један од учесника мировних преговора у Дејтону и оснивач Асоцијације стваралаца Републике Српске рекао је, у интервјуу за црногорски портал ИН4С  рекао је да стварање подела између Срба и Црногораца има за циљ да одвоји народ од заједничког корена.

 

krajisnik

 

«Ми Срби из РС смо сматрали да су Црногорци сви Срби, и то је за нас мерило. И сада сваки раскол и свако истицање посебности од Срба – ми за то немамо разумевања. Немам ја лично ништа против, да ли ће неко бити Црногорац, Херцеговац или Србин – на то свако има право, али бојим се да је истицање тих разлика између Срба и Црногораца у ЦГ, жеља да се одвоји од једног заједничког корена и то није добро»- рекао је Крајишник.

 

Крајишник је критиковао црногорске власти због односа према Србији и РС као и признавања Косова и планова за улазак у НАТО пакт.

 

«Није добро овакво стање у ЦГ, посебно ми не гледамо благонаклоно на признање Косова, на улазак у НАТО пакт мимо неког договора заједно са Србијом, са Србима из РС. Сматрамо да би требало да се направи нека чвршћа веза између руководства ЦГ, Србије и РС. Сматрам да не може бити пречи Црној Гори неки Стипе Месић него што је Вучић или Додик. У сваком случају, нисам срећан што Срби из ЦГ не могу пуним плућима да упражњавају своје интересе.»- рекао је он.

 

 

«

Тагови: ;