Тврдње из врха ДПС да се Демократски фронт у кампањи финансира средствима «јаких спонзора» из Србије или Русије, у петак су у овом политичком савезу оценили као неосноване. Позвали су председника и потпредседника социјалиста Мила Ђукановића и Душка Марковића да причу докаже чињеницама. Милан Кнежевић, лидер Демократске народне партије, казао је да су резултати кампање ДФ премашили сва очекивања, и да због тога ДПС «боли глава».

 

protest-df-3

 

 

— Уверени смо да ћемо 16. октобра моћи да народу саопштимо највеселију вест у ових 27 година, а то је да је Црна Гора коначно ослобођена и да је на изборима ДФ тријумфовао! Гласине ДПС које лансирају Ђукановић и Марковић о наводном мистериозном финансирању наше кампање су класичне удбашке подметачине. Позивамо их да објаве све тајне и јавне рачуне које има ДФ и његови функционери, али под једним условом — желимо да се исконтролишу сви рачуни ДПС, посебно тајни рачуни Ђукановића, Марковића и њихових најближих сарадника и да видимо на који су начин они до сада финансирали своју кампању од деведесетих година до данас — казао је новинарима Кнежевић. — ДФ нема шта да крије.

 

На питање да ли је тачно да кампању финансира бизнисмен Миодраг Давидовић, он је одрично одговорио.

 

— Откуд вам то? Па то није тачно. Ево опет позивам Марковића да покаже један доказ да смо и један цент примили од Давидовића или из Русије и Србије. Жиро-рчун ДФ за финансирање кампање отворен је још у четвртак у Подгоричкој банци и ето прилике свим медијима да прате све трансакције са тог рачуна.

 

 

Носилац листе ДФ Андрија Мандић додао је да тај савез жели да Црна Гора буде потпуно безбедна држава.

 

— Ми ћемо на Крстовдан, 27. септембра, када почиње суђење мени и Славену Радуновићу, организовати скуп у Улици слободе, испред зграде тужилаштва одакле ћемо послати поруку тој заробљеној институцији да се баве политичарима опозиције помажући на тај начин ДПС, вадећи из фиока унапред припремљене предмете — рекао је Мандић. — Сада је моменат да сви станемо у један фронт — ДФ и да његовом снагом оборимо ДПС. Ово није време за расипање гласова и било какве калкулације, већ за праву снагу и праве људе.

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;