Противљење референдуму, како унутар БиХ тако и од стране страних дипломата, ни у којој мери није у складу са демократским традицијама које су део европског изборног наслеђа.

 

железњак

 

Сергеј Железњак, заменик секретара Генералног савета јединствене Русије изјавио је за Спутњик да подржава референдум у Републици Српској. Према његовом мишљењу „предстојећи референдум ће бити важна прекретница за Републику Српску и цео српски народ“.

 

Железњак истиче да „први пут за двадесет година постојања Републике Српске као државног субјекта, грађани могу директно да учествују у доношењу одлуке о значајном питању које их се непосредно тиче.

 

Предстојећи референдум треба да позове на уважавање културне, историјске и духовне традиције, која представља основу националног идентитета српског народа. За Босну и Херцеговину, као уосталом и за сваку другу многонационалну и мултиконфесионалну државу, узајамно уважавање националног идентитета и традиције различитих народа је основа стабилности државе и успешног демократског развоја грађанског друштва.

 

Зато противљење референдуму, како унутар БиХ тако и од стране страних дипломата, ни у којој мери није у складу са демократским традицијама које су део европског изборног наслеђа“.

 

Он је искористио прилику и да изрази захвалност председнику РС за честитку коју је упутио Јединственој Русији поводом победе на парламентарним изборима.

 

 

 

Извор

Тагови: ; ; ; ;