Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Инфрормације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:43

 

Данас око 16:00 украјинске снаге су из минобацачког наоружања напали Јасиновату. Око 16:45 напали су из тенковског наоружања.

 

Министарство одбране ДНР саопштило је да су украјинске снаге за протекла 24 сата 130 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево и Озреновку у околини Горловке, Александровку у околини Доњецка као и Јасиновату.

 

13:33

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана напале позиције Народне милиције у подручју споменика Кнезу Игору. Губитака није било.

 

Народна милиција саопштила је да је пресрела дрон украјинске војске који је коришћен ради планирања извођења терористичких напада. Дрон је НМ пресрела у подручју Дебаљцева.

 

Украјинске снаге су током претходне ноћи нападале и подручје доњецког аеродрома, Петровског, Трудовског рејона и Александровке. Нападали су и околину Јасиновате. Под ватром се нашла и околина Горловке посебно Зајцево. У околини Горловке више од 300 корисника остало је без гаса.

 

Током претходне ноћи примећени су и украјински шпијунски дронови изнад Доњецка.

Тагови: ; ;