Црногорска власт заправо није власт, то је разуларено безвлашће које из дана у дан једе ово мало државе коју имамо, — каже за News Front Марко Милачић, челник «Отпора безнађу» и кандидат за посланика Демократског фронта, дугогодишњи грађански антивиста и новинар.

11082653_798683653552323_1848255590148705057_n

 

У последњих педесетак дана на територији Црне Горе догодило се, чини ми се, шест бруталних мафијашких егзекуција, између супростављених криминалних кланова, од којих последње, вјеровали или не, у затворском кругу. То је метастаза, која је директна последица оволико дуге владавине једног човјека, једне фамилије, једне партије.

 

Због свега тога ово што је заказано за 16. октобар, нијесу толико избори, ово је самоодбрана. Ми овђе не бирамо између политичких партија, и то је јасно свакоме ко жели да види, ми овђе имамо јасан избор: за или против мафије, оне мафије која нам гута државу, а одавно је прогутала институције и законе. Гута и људе, буквално.

 

Опозиција има шансу, већу него икада, да Ђукановића пошаљемо у политичку историју, али преко затвора. Уколико се усуди да опет, као што то увијек ради, покраде изборе, оно што треба да зна јесте да ће му се опет догодити протести налик оним из октобра просле године, само сто це овог пута он и његови бити ти који це бјезати улицама.

 

Упитан о прикључену «Отпора безнађу» Демократском фронту каже да без обзира што су сакупили потписе за самосталан наступ на изборима, нису жељели да оставе «ни промил могућности, ни атом вјероватноће, да се, у овако важном тренутку за земљу, наши гласови распу и заврше у рукама политичке банде Мила Ђукановића».

 

То би било неопростиво. Стога смо одлучили да оставимо по страни наше партикуларне политичке жеље и ушли смо у коалицију са Демократским фронтом, најодлучнијом опозиционом групацијом.

Тагови: ; ; ;