Русија је терористима ИСИЛ-а у Сирији нанела много већу штету него неодлучна коалиција на челу са САД, изјавио је сенатор америчке државе Вирџинија Ричард Блек а преноси РИА НОВОСТИ.

 

vks_rf_23-1_0

 

Сенатор је прокоментарисао и ситуацију у вези са пропашћу примирја у Сирији након што је између Русије и САД потписан споразум о решавању сукоба у овој земљи.

 

«У почетку су се сви надали успеху тог споразума. Сиријци су били инспирисани, Руси такође. Међутим одмах након ступања на снагу споразума САД су интензивно бомбардовале положале сиријске војске у подручју Деир ез Зора. Ми смо знали кога бомбардујемо. И убили смо 62 храбра сиријска војника. Како од тога да побегнемо?»- рекао је Блек.

 

Он је додао да амерички сенат није прихватио његов предлог о забрани летова изнад Сирије, осим уколико би се они односили само на Русију а не и на САД.

 

Сенатор је такође додао да је америка показала нестабилност током интервенције у Сирији.

 

«САД су дозволиле ИСИЛ-у да заузме Палмиру, дозволили су да 2000 танкера са нафтом пређе сиријско-турску границу. А Русија је прекинула трговину нафтом са ИСИЛ-ом. Тако да је Русија једина ефикасна сила у Сирији»- додао је Блек.

Тагови: ;