На званичну имејл адресу кабинета председника Народне скупштине Републике Српске вечерас је стигла претећа порука. Претећа порука гласи: «ваша ће крв тећи улицама, јер сте сами тако изабрали. РС-а неће бити», а насловљена је «У име Алаха, милостивог, самилосног!», потврђено је у Народној скупштини Републике Српске.

 

rtrs-1

 

Српској прете: ратом, нестанком, санкцијама. Ништа блаже поруке нису упућене ни бошњачком лидеру Бакиру Изетбеговића, због тога што није успео да заустави рефереднум.

 

rtrs-2

 

Порука истог претећег садржаја данас је стигла и на адресу Независних новина, а федерални портали препуни су коментара са претећим порукама због одржавања референдума.

 

«Референдум је почетак краја Републике Српске!» Обиловали су мржњом коментари испод текстова насловљених са «илегални референдум» или «гласање од кога стрепи регион». Позивање на рат и наоружавање, у готово, сваком другом коментару.

 

«Под хитно, расформирати Одбрамбене снаге и вратити Армију БиХ. Наоружавати се убрзано, основати националну гарду, по свим општинама и градовима. Укључити и жене! Организовати ратну индустрију и много тога!», један је од коментара на порталу Кликс.

 

Независним новинама послан је мејл са поруком: «Ваша крв ће тећи улицама, јер сте тако сами изабрали. Републике Српске више неће бити!» «За Српску следе тешке године глади и санкција», надају се други коментатори. Већина ипак критикује Бакира Изетбеговића што није у стању да заустави референдум.

 

«Није проблем у четницима. Проблем су Бошњаци што тај смрад не очисте. Треба покренути процедуру за смену Бакира Изетбеговића.», коментар је на порталу Кликс.

 

На истом порталу коментар: «Ако Додик послије овога прође некажњено, онда сте факат неспособни!».

 

Осим Изетбеговића, на мети је и Валентин Инцко. Иако је председник СДА у изјавама смиривао страсти наводећи да нико није угрожен референдумом, видљиво је да снови у унитарзацији и нестанку Републике Српске, код многих итекако живе и даље.

 

РТРС

Тагови: ; ;