Дан Републике Српске је очуван и сачуван и Русија жели да на све ово буде стављена тачка, рекао је руски амбасадор у Београду Александар Чепурин.

 

Чепурин

 

 

«Радује ме што је референдум одржан мирно и на врло демократски начин и да су резултати сасвим јасни», рекао је Чепурин новинарима у Београду.

 

 

Он је додао да је Русија против било каквог притиска, укључујући у том смислу и мијешање страних дипломата.

 

Говорећи о претњама упућеним председнику Републике Српске Милораду Додику и коментарима високог представника Валентина Инцка, Чепурин је рекао да не би да коментарише следеће потезе, јер може да се «измисли апсолутно било шта».

 

«Не видим смисао у томе да коментаришем хипотетички развој догађаја», рекао је он.

 

 

Чепурин је додао да се десио догађај о коме је већ говорио велики руски писац Виктор Шкловски прије једног века, који је рекао да је «врло тешко комбиновати оно што ми мислимо са оним шта радимо и шта испада на крају».

 

«Колумбо је, рецимо, желио да пронађе Индију, али је пронашао Америку. Као и у литератури, ми тражимо своју Индију, али понекад откријемо изненада и Америку. Исто тако и у политици. Референдум је био одржан, резултати су сасвим јасни, а народ је на најдемократичнији начин исказао своје мишљење», рекао је Чепурин.

 

 

 

СРНА

Тагови: ; ;