Кандидат Србије за генералног секретара УН Вук Јеремић рекао је уочи данашње, пете рунде гласања у Савету безбедности, да је кандидатура Србије добила широку подршку захваљујући транспарентном приступу и конкретним предлозима за реформу УН.

ke29yniv

 

«Циљ за понедељак је да останемо при врху, спремни за одсудни сегмент ових избора који почиње у октобру», рекао је Јеремић.

 

Према његовим речима, досадашњи резултати дају разлога за наставак оптимизма.

 

«Налазимо се од почетка при самом врху, српска кандидатура је добила значајан број гласова — укупно други највећи број гласова када се саберу сви резултати», рекао је Јеремић.

a1bb6-jeremic

Организација Уједињених нација се налази у ситуацији да су јој потребне многе промене и то до сада нико није био спреман отворено да каже», напоменуо је Јеремић и подсетио да је кандидатура Србије представила и 53 конкретна предлога како учинити Уједињене нације модернијом и сврсисходнијом за решавање светских питања у 21. веку.

 

«Зато смо добили широку подршку, како у Уједињеним нацијама тако и у широј јавности. Ја се надам да ће тако и остати», закључио је кандидат Србије за председника УН.

 

Извор РТС

Тагови: ;