Војно-политички коментатор Мирослав Лазански рекао је вечерас у Теслићу да је Република Српска у миру и достојанствено на референдуму потврдила свој демократски капацитет, одбранила рођендан и датум, што није и неће довести до инцидената и рата.

 

lazanski-2

 

«Република Српска је тамо где треба да буде, демократски се доказала и то је најважније. Економски иде се ка бољем. Међусобно је на основу Дејтона чврсто повезана са Србијом, а везе су све боље», рекао је Лазански новинарима прије почетка трибине о теми «Безбједносни и спољнополитички изазови Републике Српске након референдума».

 

 

Појашњавајући актуелну ситуацију на Блакану у свету мигрантске кризе и нове биполарности света, те положаја Србије и Републике Српске, Лазански је оценио да се Србија и Република Српска све више окрећу себи.

 

 

«Обично се каже да ми у Србији седимо на две столице а у ствари не, седимо на једној столици, а то је искључиво српски државни национални интерес, а како то неко тумачи је друго», рекао је Лазански.

 

Он је истакао да су и Србија и Република Српска сувише мале да се свађају са великим силама и да обе са свима требају бити добре.

 

 

РТРС

Тагови: ;