Пилоти путничког авиона Boeing авиокомпаније Air France су због квара били присиљени да избаце гориво на шуму Фонтенбло близу Париза. BFMTV јавља да је реч о десетинама тона керозина.

 

20050421075059_0023

 

Авион је полетео са аеродрома Орли ка Гвајани, али се због техничких проблема убрзо вратио у Париз. Највећи део горива је изручен како би се олакшао авион. Градоначелник општине Фонтенбло је инцидент назвао претераним.

 

«Нечувено је да су такви поступци уопште дозвољени», написао је на свом Твитер налогу, напомињући да шуму Фонтенбло сваке године посети око 10 милиона људи.

 

Представници авиокомпаније су потврдили да је керозин изливен, али нису прецизирали где се то тачно догодило.

 

Шума Фонтенбло се налази на око 60 километара југоисточно од Париза и обухвата површину од 280 км2. Она представља једну од најлепших шума у Француској и стара је неколико хиљада година.

 

У пећинама и на стенама у шуми су откривене мистериозне древне резбарије које покривају више од 2000 км2. Веома је тешко одредити старост мистериозних знакова урезаних на каменим површинама, али постоје претпоставке о томе да је древна изгубљена цивилизација стара око три хиљаде година некада насељавала шуму Фонтенбло.

 

Ката

Тагови: ; ; ;